Home / Activiteiten / Perfecte digitale storm nu te beluisteren

Activiteit

Perfecte digitale storm nu te beluisteren

3 september, 2020

Dit jaar is ervoor gekozen om de Johan de Witt conferentie in digitale vorm plaats te laten vinden. Op uitnodiging van de Commandant Zeestrijdkrachten, vice-admiraal Rob kramer, spraken experts over de onderwerpen die op dit moment actueel zijn voor de maritieme veiligheidssituatie in en rondom Europa. Dit gesprek, dat donderdag 27 augustus werd opgenomen, is vandaag in de vorm van een podcast online gekomen via www.johandewittconferentie.nl.


 

Zoals ieder jaar, proberen we tijdens deze digitale Johan de Witt Conferentie een actueel onderwerp aan te snijden. In plaats van de kinetische dreiging, waar we ons decennialang op hebben voorbereid, heeft een kwaadaardig longvirus nu de hele wereld platgelegd. Dit was een scenario waar wel voor werd gewaarschuwd, maar waar niemand echt rekening mee heeft gehouden. Hoewel het virus en Koninklijke Marine schijnbaar niks met elkaar hebben te maken, zijn de effecten ervan toch groot.

Tijdens een lunch met vice-admiraal Rob Kramer, spraken Ed Kronenburg (voormalig topdiplomaat), Rem Korteweg (Brexit specialist van Instituut Clingendael) en Han ten Broeke (voormalig VVD-politicus verbonden aan het Haags Centrum voor Strategische Studies) over deze effecten. Daarbij is gekeken naar de veiligheidssituatie in het maritieme domein, de gevolgen van de komende BREXIT en de rol van de maritieme industrie binnen het huidige Europese speelveld.

De podcast staat online via www.johandewittconferentie.nl en kan ook worden beluisterd via Spotify. Na het luisteren wordt u aangemoedigd om uw mening te geven op een van de stellingen, die op de website staan , zodat ook na het luisteren van de podcast, de online discussie nog door gaat.

Over de Johan de Witt Conferentie
Jaarlijks organiseren Stichting P3M en de KIM Alumnivereniging deze Johan de Witt Conferentie. Een conferentie die een platform biedt voor een open en pragmatische gedachtewisseling, op het snijvlak van maritiem-militaire, staatkundige en bedrijfskundige onderwerpen.

Meer activiteiten