Home / Activiteiten / Johan de Witt Conferentie 2018; De jeugd bepaalt de koers!

Activiteit

Johan de Witt Conferentie 2018; De jeugd bepaalt de koers!

6 september, 2018

In 2018 houden we voor de negende keer de Johan de Witt conferentie. De conferentie wordt getrokken door de besturen van de stichting P3M en van de Alumnivereniging van het Koninklijk Instituut voor de Marine. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij praten daar over maritieme veiligheid en het belang voor onze handel.


Met de Johan de Witt conferentie eren we een groot staatsman en Raadspensionaris die in 1672 op gruwelijke wijze door de Haagsche bevolking werd geliquideerd. Johan de Witt was op dat moment pas 47 jaar. In tegenstelling tot de huidige generatie bestuurders, was hij al op zeer jonge leeftijd betrokken bij de Hollandse politiek. Ter illustratie, Johan werd op zijn 28e levensjaar Raadspensionaris voor Holland en West-Friesland.

Tot op heden hebben we met onze conferenties echter geen recht gedaan aan de jonge leeftijdsgenoten van Johan de Witt, die hij destijds vertegenwoordigde. Daarom zouden we bij de volgende conferentie, deze generatie graag aan het woord willen laten. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst is wellicht te veel cliché. Maar we zijn ervan overtuigd dat onder de huidige leeftijdsgenoten van Johan de Witt, goede ideeën leven over innovatie en leiderschap. Van deze ideeën kunnen onze huidige topbestuurders veel leren. Daarom is het thema voor de volgende conferentie: De jeugd bepaalt de koers!

Meer activiteiten