Home / Activiteiten / Johan de Witt Conferentie 2017

Activiteit

Johan de Witt Conferentie 2017

31 augustus, 2017

De Jaarlijkse Johan de Witt Conferentie heeft dit jaar op 31 augustus 2017 plaatsgevonden, op de dag van de opening van de Wereldhavendagen.


‘Wat is de A van NATO ons nog waard?’

De ‘Noord-Atlantische Verdragsorganisatie’ heeft decennia gedomineerd op de Atlantische wateren. De laatste tien jaar hebben de bondgenoten het maritieme domein echter laten verslonzen. Hierdoor heeft een oude bekende de ruimte genomen om haar maritieme slagkracht op de Atlantische oceaan verder uit te breiden. De Russische marine-activiteiten zijn momenteel op een hoger niveau, dan tijdens de koude oorlog .

Dit machtsvertoon vormt een rechtstreekse bedreiging voor onze vrije wereldhandel en de maritieme veiligheid op de wateren rond Europa. Terwijl de Russische marinevloot snel verder moderniseert en vol inzet op het onderzeebootwapen, is het kabinet al jaren besluiteloos over de vernieuwing van onze Nederlandse marinevloot. Dit bracht ons tot de hoofdvraag van de Johan de Wittconferentie van dit jaar: ‘Wat is de A van NATO ons nog waard?’

Lees op marineschepen.nl het verslag van deze conferentie.

De Johan de Witt Conferentie is Nederlands grootste maritiem strategische conferentie. Zij wordt georganiseerd bij de start van de Wereldhavendagen. Dat is hét moment waarop de Nederlandse bevolking stilstaat bij onze maritieme belangen en de effecten daarvan op de Nederlandse economie.

De Johan de Witt Conferentie werd dit jaar georganiseerd door Stichting Pugno Pro Patria in Mare, de KIM Alumni Vereniging en de Atlantische Commissie.

 

Meer activiteiten