Home / Activiteiten / Johan de Witt, the story continues

Activiteit

Johan de Witt, the story continues

1 september, 2016

Johan de Witt was één van de machtigste en intelligentste mannen van zijn tijd. Samen met Michiel de Ruyter wist hij de vaderlandse marine naar grote overwinningen te leiden. Dankzij de behaalde successen sloot de ‘Nederlandse’ bevolking de marine in haar hart. Men wist destijds als geen ander het belang van de vrije zee te duiden. Een belang dat het ook vandaag verdient om verder uit te dragen.


Eén keer per jaar staan we daarom stil bij het gedachtegoed van Johan de Witt. Vertegenwoordigers uit politiek, industrie en maatschappij komen dan samen om te praten over maritieme veiligheid en haar belang voor onze buitenlandse handel. We praten op een klassieke manier over moderne problemen. Met ruimte voor tegenstelling en respect voor elkaars mening.

Hieronder treft u het korte videoverslag van de laatste Johan de Witt Conferentie. Daarnaast verwijzen we u graag naar de samenvatting van de bijeenkomst via marineschepen.nl. Voor de liefhebbers van de lezing van Jonathan Holslag, u kunt hier de slides van zijn presentatie vinden.

 

Meer activiteiten